Wydarzenia
Szukaj wydarzenia
warsztaty on-line: Kraj lub miejsce pochodzenia podstawowego składnika środka spożywczego
Szczegóły wydarzenia
Data wydarzenia | 27.10.2020 |
Data zakończenia | 27.10.2020 |
27.10.2020 | |
Cena regularna | 540.00 PLN |
Lokalizacja | ON-LINE |
Załączniki | formularz zgloszeniowy 27 padziernika 2020 warsztaty on-line kraj pochodzenia.docx |
KOSZT UCZESTNICTWA
540 PLN + 23% VAT
CENA OBEJMUJE:
- Możliwość zadawania pytań po warsztatach do 3 tygodni po spotkaniu. Pytania dotyczące zakresu odbytego spotkania.
- Indywidualną konsultację jednej etykiety pod kątem konieczności wskazania na niej kraju lub miejsca pochodzenia podstawowego składnika
- Prezentacja w wersji online
- Certyfikat uczestnictwa online albo w wersji papierowej
warsztaty on-line
Kraj lub miejsce pochodzenia podstawowego składnika środka spożywczego - nowy obowiązek od 1 kwietnia!
27 października 2020r.
PROGRAM
8.45-9.00 Logowanie uczestników
9.00-9.15 Czym jest podstawowy składnik?
9.15-9.30 Czy podstawowy składnik jest zawsze jeden czy może być kilka?
9.30-9.45 Czy produkt może w ogóle nie mieć podstawowego składnika?
9.45-10.00 Warsztaty praktyczne w określaniu podstawowego składnika
10.00-10.15 Przerwa na kawę
10.15-10.25 Jak ustalić kraj lub miejsce pochodzenia w przypadku wytwarzania na kilku etapach?
10.25-10.35 Wymogi dot. oznakowania na etykiecie
10.35-10.45 Czy jest czas na dostosowanie etykiet?
10.45-10.55 Czy można pominąć podawanie kraju lub miejsca pochodzenia podstawowego składnika na etykiecie?
10.55-11.15 Możliwość zadawania pytań
11.15-11.30 Podsumowanie i zakończenie spotkania
WARSZTATY ON-LINE:
- Każdy uczestnik łączy się ze swojego miejsca pracy albo zamieszkania. Wymagania: komputer, tablet czy telefon z dostępem do Internetu, mikrofon oraz ewentualnie słuchawki. Szczegóły organizacyjne z linkiem dostępu itd będą wysyłane dzień przed warsztatami.
- Uczestnicy w czasie rzeczywistym widzą i słyszą prowadzącego, mogą zadawać pytania i wyjaśniać wątpliwości na bieżąco. Prowadzący udostępnia na bieżąco swój ekran z prezentacją oraz ewentualnymi ćwiczeniami. Uczestnicy mogą rówież widzieć i słyszeć siebie wzajemnie.
Po odbytych warsztatach do każdego uczestnika zostanie wysłany certyfikat w formie elektronicznej. Jeśli jednak ktoś bedzie potrzebował wersji papierowej, oczywiscie nie ma problemu też wyślemy.
PROWADZĄCA
Marta Łanoch - prawnik specjalizujący się w obsłudze firm z sektora spożywczego, farmaceutycznego oraz kosmetycznego, zarówno na rynku polskim jak i zagranicznym. Zajmuje się kwestiami prawnymi związanymi z obrotem suplementami diety, kosmetykami, wyrobami medycznymi i produktami leczniczymi w krajach UE. Szczególną uwagę poświęca kwestii etykietowania oraz reklamy tych preparatów. Reprezentuje klientów i doradza w zakresie procedury novel food, opracowuje i opiniuje umowy w obrocie gospodarczym. Doświadczony szkoleniowec, prelegent na konferencjach branżowych i naukowych. Oprócz praktyki prawnej jest doktorantką na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego. W swojej pracy naukowej koncentruje się na europejskim prawie żywnościowym.